Thursday, December 08, 2005

PSST...HE LOOKS CRAZY TO ME


Geomeetriline struktuur, mille relativistlik füüsika omistab füüsikalisele ruumile, on kera pinna kolmemõõtmeline analoog. Täpsemalt on küll mitte kera pinna, vaid kartuli pinna kolmemõõtmeline analoog, sest ruumi kõverus muutub punktist punkti. Meie füüsikalises universumis on ruumi kõverus antud punktis määratud massi jaotumisega selle läheduses. Suurte masside läheduses on ruum tugevalt kõverdunud, väiksemate masside läheduses on ruumi struktuur ligilähedaselt eukleidiline.
Teema kuulub arutamisele filosoofia tunnis Märt Põdra juhendamisel, täpsemalt küll kartuli juhendamisel, kuna kartulile omistatakse filosoofia olemuse tõelist keerukust tema ümara kuju põhjal. Veidrikud pildil on ringikujulised, täpsemalt küll kartulikujulised, kuna kartul tähistab nende dialoogi tõelist sügavust.Kartulilistel on omatehtud-lõigatud soengud, mis on jätkuks nende lennukatele ideedele ning väljendavad mõistuse lõputut ühelepoole kaldumist. Samas tekitavad veidi vähemharitud ning algelisemad kartulid segadust nõudmistega filosoofia töö edasi lükkamisest, mis aga ei käi kokku kartuliliste tõelise olemusliku ideega, mis ütleb: "Kartul, tarviline vara." Nõnda peavad arenevad kartulid oma ideoloogiat suuresti kohendama, kuna suure juhi Kartuli Filosoofiat tuleb austada, kummardada ning teenida igavesest ajast igavesti. Kartul.

3 comments:

helleka said...

Selle peale ütleks ainult, et võimatu on olukord, kus kõik A-d on B-d ning kõik B-d on C-d, aga mõned A-d ei ole C-d. Seega on paratamatu, et kui kõik A-d on B-d ning kõik B-d on C-d, siis on ka kõik A-d C-d ja üldsegi formaalteadustes on teooriad aktsiomaatilised, st tuginevad aktsioomidele, definitsioonidele ja tõestusreeglitele.

Anonymous said...

Aga kuule, mis kartuliideoloogia. Arvan, et tomatid, olles küll ruumis veidi kirkamad ja ehk ei võta niipalju ruumi mõõtmetest (massiliselt siis) võib-olla, on hoopis eespoolmal selles pingereas.. jah. Ma küll ei arva, et alamklass, keedetud, praetud, viilutatul, sakitatud, hakitud või lõigutud näol oleks etem ühest korralikust maatomatist, mis sisendab meisse kindla struktuuri (obstsöönselt väljendades siis) väljaheidete näol.
Definitsioonina - kartul=kaki.

Töps said...

justjust. täpselt seda ma mõtlengi