Thursday, January 08, 2015

Ikka saarel

Hola! Rabistame jah siin endiselt ringi. Eile tegime väikest ringreisi ehk sõitsime kogu saarele tiiru peale. Võtsime suht laadnalt. Oli 6. jaanuar ja kõik oli suht-koht inimtühi ja täis öös tekkinud läbujäänuseid. Ilmselt olid jõulud. Põhiliselt sõitsime läbi pisikeste linnakeste ja ühes meeldivas musta värvi liivaga väikses rannas vedelesime ja ujusime soolases vees. Playa de San Juan.
Vesi oli selline keskmine eesti suvealguse 18-19 kraadi. Hiljem, kui saare lõunaotsas asuvatest määratutest kuurortlinnadest igaks juhuks kiiresti-kiiresti mööda sõitsime, siis tuli täitsa hirm peale, kuivõrd jabur on üks turismitööstus ja selle tagajärg maastikul. Tundus, nagu oleks suured kandilised kärgstruktuurid El Teide mäekülge torgatud ja nii tihedalt, et sinna vahele enam ükski palm ka ei mahuks. Erakordselt ebameeldiv ja groteskne. A noh, homme lähme vaatame lähemalt seda groteski.
Öösel käisime kõrtsus. Mõnus kaootiline kohalike urgas oli. Maitsev õlu ja veel maitsvamad tapas'ed. Üritasime õppida mängima Kanaari piljardit, mis minu meelest on küll lihtsalt väga kergeks tehtud harilik piljard imelike reeglitega aga no igale oma.
Täna oli suur plaan minna El Teide't vallutama. Hommik tervitas meid pilves taevaga, aga vulkaani pool tundus olukord veidi helgem olemat. Keerutasimegi end siis mööda serpentiin-teekesi mäest üles.. täiesti paksu pilve sees. Ikka mitte midagi polnud näha ja temperatuur langes kuskile 1 kraadi juurde. Ühes rahvuspargi infopunktis aga teadsid tädid vulkaani ümbritseva ala kaardile tõmmata kena kaare ja öelda, et sellest kaarest lõuna pool on päike. No hea, kui saab nii kindel olla. Ja neil oli muidugi õigus.
Vulkaan oli vägev. Ronisime vana ehk suure kraatri ääre pealt sisse ja kakerdasime mõne tunni seal platoo peal. Päike paistis, tuul puhus ja hea oli olla.
Vulkaani juurest lahkudes saatis meid selline pilt:
Ning mõni hetk hiljem selline:
Kontrastide maa.

No comments: